Pietje



Pietje is de doorsnee naam  van de kanarie die mensen als ik weet niet hoelang in hun kamer of keuken houden. Een knoeipot eerste klas maar dat valt allemaal erg door zijn aria's. En hoe meer lawaai das te groter het lied. Verjaardagen zijn dan ook iets voor Pietje. Het was een vaste vraag op verjaardagen: en?zingt ie? We hadden een tante Ciel die een kanarie pieten medium was. Een langdurige ruiof ander pietenongemak heeft ze verholpen, Zo ook deze verjaardag. Na een ronde door de kamervan handjes geven en zoenen zag ze Pietje en fronsde haar wenkbrouwen. 'Zingt wel en hij is niet op kleur''. Arbeidsvitamine en geraspte wortel, geen winterwortelmaar bospeen was haar oordeel en zij nam plaats naast de kooi van Pietje. de koffie kwam door en een enorme doos van de banketbakker vol taartjes. Voor ieder wat wils. Tante nam een slagroompunt, de grootste. Pietje vloog heen en weer in zijn kooi, piietPIEEET. En toen gebeurde het: Piet schoot een pretpakket uit zijn cloaca dat belandde op het bordje van tante. 



Ik hield m'n adem in! Tante had niets in de gaten prikte een stukslagroomtaart  veegde de  kruim van het bordje en het verdween in een hap naar binnen. DE loftrompet werd gestoken over de taartjes. Ja, dat kan alleen  van de betere bakker komen. Toen ik s'ávonds het voorval van tante  Ciel vertelde moest iedereen lachen . Voortaan noemde wij haar tante Pietje. Wat de andere klachten had ze gelijk, de arbeidsvitamine deed wonderen en de geschrapte waspeen gaf hem weer een pracht kleur. De gerichte schot van Pietje? Die hebben ze beiden overleeft



Alle pietjes die er in een kooitje zitten zijn van het mannelijk geslacht. De vrouwtjes fluiten niet, geen toon uit te krijgen. 


 

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''