Eten bij De Engel



Gisteren was het zover, we zouden met vrienden eens uit gaan eten in Rotterdam. Na lang zoeken, veel restaurants nemen deze tijd een zomervakantie, heb ik De Engel gebeld, het restaurant van Herman Blijker, je weet wel die grote, sigarenrokende, kale chef.

Aan de Eendrachtsweg 19 zitten ze in een statig oud pand, niet veel aan verbouwd heb ik het idee, het doet erg veel aan een gezellige huiskamer van groot formaat denken.
We werden vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Drankje en brood stonden in no time op tafel en er werd gevraagd wat we wilden, the sky is the limit had ik het idee( en de limiet van de creditcard!!). we kozen een viergangen menu(verrassing, verrassing) en een daarbij passend arrangement voor de wijn. Alles in een ontspannen sfeer.

Het eerste voorgerecht bestond uit een cakeschaal(langwerpig) met daarop ‘’meiknolletjes’’(knolraap) lieve blaadjes sla en lekker gebakken stukjes zalm. O NEE, ander plaatje!!!!!!!

Tussengerecht was een speciale maat zonnevis, waardoor(door de maat) deze uitermate geschikt was als tussengerecht, geserveerd met een lepel dubbel gepelde erwtjes en een lepeltje bouillabaisse.

Het hoofdgerecht was blauwhoender op aardappelpuree . Alles ruim bestrooid met vers geschaafde truffel. Alleen de geur was al goddelijk (maar het blijft gewoon kip).

Het nagerecht was een lepel vanille-ijs (heerlijk) en een wat panne cotta, aardbeien en een beetje saus. Ik vond het wel een erg klein toetje.

Daarna was er heerlijke koffie en een schaaltje met koekjes.
De bij de maaltijd geserveerde wijnen waren stuk voor stuk erg lekker en goed afgestemd op het eten, mevrouw had er verstand van.
Het was een gezellige avond maar morgen weer terug?? Denk het niet.
Groeten!!!
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee