Honden op dieet.


Vanmorgen las ik een artikeltje in de krant dat een hond, dankzij special voer, al vijf kilo was afgevallen!!! Wouw, komkommernieuws!! Het probleem dikke honden hebben wij ook meegemaakt.
Bij een check up van onze honden begon de dierenarts wat bezorgd naar onze oudste teckel te kijken, te dik!! De andere is fors gebouwd en kan heel wat pondjes meer aan alvorens dat het zichtbaar wordt. Door hun leeftijd zijn het ook geen grote wandelaars meer en ja, dan blijft er makkelijker een pondje( of twee) aanzitten.

Wij kregen een zak dieetvoeder mee en we zouden gebeld worden door ‘’de diëtiste’’!! Ik dacht dat ik het verkeerd verstond en ging dus met een dure zak lijnvoer naar huis. Enkele dagen later werd ik gebeld door: de hondendiëtiste!! Of ik een week later met de hond op ‘’het dikke honden spreekuur’’ wilden komen. Wij zijn vreselijk gek op die twee honden van ons, en er is niets te veel, maar naar de diëtiste??! Nee, dat kunnen we zelf.
Dus, vriendelijk bedankt voor het belletje en zelf aan de slag gegaan.

Honden zijn vleeseters en hebben die voedingstoffen nodig maar niet zo veel. Nu zijn die twee kachelpijpen van ons dol op groente en fruit en dat kwam erg goed uit.
Twee wortels, een stronkje witlof, een stengelbleekselderij, sperziebonen alles vers van de groenteboer(rauw) fijngesnipperd in de hondenbak, aangevuld met een kopje hondenbrokken(van Aldi), scheutje plantaardige olie en Gistocal. Smullen maar!!! Dag in dag uit.
Om een lang verhaal kort te maken, de pondjes vlogen eraf en onze jongens aten hun buikjes kogelrond dus merkten niets van hun dieetperikelen. Geen gepiep om meer of chagrijnige trekjes( het zijn en blijven teckels, als er iets niet naar het zin is zul je het weten ook).
Ze zijn nu mooi op gewicht en eten nog steeds de hele groentewinkel leeg.

Zouden we nu ook in de krant komen??

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''