Woonexperience rotterdam deel 1


Vrijdag op de Beijerlandsestraat 13b


Zoals ik al had laten weten zouden we afgelopen weekend een woonexperience op gaan doen in Rotterdam. Vrijdagmiddag om 13.00 vertrokken we vanuit huis richting station. We werden door omstandigheden met de bus naar Roosendaal vervoerd en vervolgden onze weg per NS.
Alles verliep vlot en we arriveerden ruim op tijd in Rotterdam om bij collega’s van Adrie op het Marconiplein de sleutel van ‘het huis’ op te halen. Van daar uit op naar de Beijerlandsweg. Op de Leuvenhaven leerden wij Kleintje kennen. Nee, geen bekende, hij stelde zich niet voor maar zijn bijnaam neem ik aan stond duidelijk in zijn hals getatoeĆ«erd. Kleintje was niet voor de poes, ogen als bliksemstralen, wenkbrauwen op speciale manier geschoren, evenals zijn haar. Nee, met kleintje ging je niet kuieren.


Adrie vroeg terloops of Kleintje zich erg inspande op school maar die vraag was zelfs voor een leek te beantwoorden: school, ik ben niet gek ja?!!!!!
Kleintje vervolgde zijn weg al bellend met dezelfde tram als wij en Adrie stootte hem bij het instappen met een tas aan wat Kleintje in woede deed ontsteken. Gelukkig had hij het vreselijk druk met zijn supersonische ultramoderne telefoon en alles wat er maar aan gekoppeld kon worden en bleef het bij het mompelen en bliksemen met zijn oogjes. We zijn in Rotterdam!

Daar reden we de Beijerlandselaan in. Een brede straat met in het midden tramrails en aan weerszijde autoverkeer. Overal winkels, groot, klein, oud, nieuw.
Toen we uitstapten waren was het een paarstraten door en we stonden voor ons verblijf voor dit weekend. Als je de wijk inloopt kom je wat braakliggende terrein tegen, begroeid en rommelig en de Beukelaarstraat is half dichtgetimmerd.


De ondergrondse containers worden met alles gevuld en wat niet in het klepje past wordt er keurig naast of in de buurt opgesteld. Kinderen spelen buiten, er sleutelt iemand aan zijn auto. Als we de hoek om komen zijn we er al. Een lange trap brengt ons in een heel gezellig huis. warme kleuren, met smaak ingericht.
Op onze bovenetage bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer. Heel sfeervol.
Na een kop koffie en wat uitpakken gaan we even aan de kuier in de wijk.
Er wordt volop geklust, geschilderd, verbouwd. Wat opvalt zijn de stukjes uitlaatterrein voor honden, heel keurig geregeld. Ook slenteren we over een stuk Beijerlandselaan en vergapen ons aan de volle winkels. Bij een Indier zien we een trui en een vestje voor ma Leenders( zij past ALTIJD op de honden) en voor de prijs kunnen we het niet laten hangen. Nu maar hopen dat het past.
We voelen ons prima op ons gemak en komen na een uur weer thuis. Even opfrissen en dan eten!

Adrie heeft gereserveerd bij Obba een Turks restaurant (http://www.obba.nu/ ) . We werden gastvrij ontvangen en kregen vorstelijke plaatsen met prachtig uitzicht over het water. Het eten was heerlijk en de sfeer ongedwongen. Na een genoeglijke avond keerden we terug naar de Beijerlandseweg 13b. Om 23.00 uur was er in de wijk niets meer te beleven, alles was stil en rustig. Bovengekomen hebben we de dan nog eens doorgenomen en zijn we naar het erg comfortabele bed vertrokken om snel in slaap te vallen.
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''