Door de hond of door de kat....

Hallo!

Het filmpje van gisteren laat een opdringerige kat zien die op sluwe wijze zijn baasje weet wakker te maken. Helaas was het zelfde filmpje er niet met honden. De twee hierboven getoonde exemplaren weten ook op sluwe wijze hun zin door te drukken. Zij slapen al jaar en dag ’s nachts in de bench om de rust van de beiden bazen een beetje te garanderen. Het liefste liggen ze in bed, midden in bed, op hun rug, snurkend, luid dromend en vooral veel duwend om zoveel mogelijk plaats te bemachtigen. Alsof je met twee bouviers in bed ligt!
Doordat Adrie wat eerder is gaan werken en wij in de week om 6.00 uur op staan bevalt dat de heren wel. Als je de bench opent schieten ze eruit, op weg naar de keuken omdat ze dan twee stukjes gedroogd brood krijgen als ontbijt.
Op vrije dagen wordt het vanzelfsprekend later maar daar hebben ze maling aan. Om zes uur klinkt er een schelle blaf, WAF…………. Stilte…….WAF……stilte…WAAAF!!! De tijd tussen de blaffen wordt korter en het klinkt dringender.
Als je dan boos voor de bench verschijnt zie je twee wakker geschrokken honden zitten. ‘Tjonge, wat is dit nu, moet we nu al opstaan?’ zo kijken ze je aan.
Na wat gemopper van onze kant, wordt de stilte voor korte tijd gerespecteerd waarna hetzelfde tafereel zich herhaalt. Ik ben geen langslaper dus rond 7.30 dartellen ze dan toch vrolijk naar de keuken en smikkelen van hun brood. Voor mij begint de dag dan met krant, koffie en broodje. Voor hen niet, zij dreutelen nog wat rond en proberen dan bij Adrie in bed te komen en slapen een gat in de dag! Nou, ze verschijnen nog wel eens in de kamer als ze denken iets te horen ritselen dat voor hen van belang kan zijn. Ze verschijnen in het gat van de deur om te zien of ze het goed gehoord hebben, als blijkt dat het loos alarm is verdwijnen ze met rasse schreden terug naar de slaapkamer.
Teckels????? Net katten!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''