We gaan driestemmig!!

Hallo!

Het dameskoor in Halsteren telt zo’n 18 leden en is buitengewoon goed bij stem. Om dat nu eens te gaan gebruiken lijkt het mij een goed idee om eens iets driestemmigs in te studeren. Vier eerste sopranen, groep tweede sopranen en een stevige altpartij. Afgelopen dinsdag eens een opzetje gemaakt en het plan in de praktijk getest.

Het koor was er wel voor in om eens wat dieper in de muziek te duiken en dat was goed te merken. Wat een inzet! Om te beginnen heb ik een Avé Maris Stella van C v.d. Peet SCJ uitgekozen. Gevonden op de site http://www.liederen.org/ (http://www.liederen.org/gifs/AveMarisStella.gif )
Drie coupletten en als lied ook in een uitvaart te gebruiken.

Ik heb de dames eerst verteld dat de keuze van de ‘’eerste’’, ‘’tweede’’ en altpartij willekeurig was. Vooral gelet op de aanwezigheid ( en natuurlijk de kracht van de stemmen) van de dames. Voor een koor geldt vooral dat je goed samen moet kunnen zingen en bij samen zingen is iedere stem belangrijk! Van HOOG tot LAAG.
De start was pittig maar de eerste vier maten klonken goed en evenwichtig. Na een drie kwartier stevig repeteren was er koffie waarna we na de pauze weer aan wat tweestemmig werk hebben kunnen werken. Een klein tweestemmig ‘misje’, om te gebruiken in een Nederlandse uitvaart. Jammer dat de repetitie maar eens in de veertien dagen is, we zouden lekker werken als we eens een tijdje iedere week bijeen kwamen.

Ik zie weer uit naar de volgende repetitie!! Het is voor mij als dirigent erg leuk om iets uit een koor te peuteren wat er is maar waar niemand aan gedacht heeft.

Mochten er nog alten mee willen gaan zingen?? Graag!

Fijn weekend en goede Pinksterdagen!

Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''