De tweede dag vakantie



14 juni 2008

Deze dag begint rond 8.00 uur met rustig wakker worden, ’t is vakantie niet waar?!Daarna naar beneden om eens te kijken hoe het ontbijt zal zijn. Nou behoorlijk uitgebreid maar geen gekookt eitje! Verder is er alles, van jam tot gebakken aardappelen, spek en vers gebakken perentaart. Nee dat zit wel goed en we tasten toe, eten er lekker van wat we thuis 's ochtends wel uit ons hoofd laten.
Daarna vertrekken met de auto richting Echtenach en Trier. Eerst Echtenach waar we de auto op een parkeerplaatsje vlakbij het centrum kunnen zetten. We kuieren op ons gemakje langs het beeld van Willibrord en komen er achter dat ons fototoestel natuurlijk in het hotel is blijven liggen. Geen foto’s dus, maar alles goed onthouden en Googlen voor foto's als we thuis zijn. Ook de basiliek waar Willibrord begraven ligt doen we even aan.
Meestal moet de portemonnee getrokken worden om een heiligdom te betreden maar we kunnen waarachtig voor niets aan de stoffelijke resten van Willibrord voorbijtrekken die in de crypte onder het altaar begraven liggen.
Daarna kuieren we door het ''processiepark'' en Heilige Linde (twee stappen vooruit, drie naar achteren) weer naar de auto om op weg te gaan naar Trier.
Een ontspannen rit met zonnig weer zorgt voor een vakantiestemming. In Trier vinden we een parkeergarage en dreutelen de stad in. Een gezellig centrum en erg druk, zaterdagmiddag! We winkelen een beetje, eten een overheerlijke bagel, ik met Afrodcola, Adrie met een leverkleurige ''vitaminestoot''. Daarna gaan we naar een Billige Bücherhandel waar de boeken inderdaad in grote hoeveelheden voorradig zijn en allemaal erg redelijk geprijsd zijn. Met een tas vol gaan we weer richting auto. Wat de bagel betreft: een klein zaakje met een alternatieve kaart. De prijzen zijn ook alternatief en erg schappelijk. Na wat twijfelen heb ik dan eindelijk een keuze gemaakt, kalkoenbagel met roomkaas, daarna moet ik ook nog een keuze maken uit 9 verschillende bagels!!! Kies ik sesam, is die op! Nou dan maar een Natur uitvoering, het zal wel smaken. Komt je jufrouw even later terug dat als ik wil er toch een sesambagel ter beschikking( ik grap nog tegen Adrie: gevonden achter de verwarming) dus toch een sesambagel met kalkoen. Deze wordt gebracht met mes en vork, maar er zit zoveel beleg op dat als je het mes er opzet de roomkaas en kalkoek EN zoete mosterd er aan alle kanten uitbarst. met de handen wordt de lunch verorberd en het smaakt ons beiden prima.

Toen terug naar ons hotel om even wat op te frissen en om 17.00 met de bus naar de stad te vertrekken. deze keer stappen we goed uit en belanden in het leuke Luxemburgstadcentrum. Wat opvalt dat de winkels erg goed voorzien zijn van dure spullen. Nee, ze hebben het goed voor elkaar die Luxemburgers.

We lopen uit op een restaurantje waar ‘paard’ geserveerd wordt en we besluiten daar maar eens binnen te gaan. Nou gaat zitten, zet je hoed af maar we serveren pas over een haf uurtje. Een glas port en droge witte wijn zorgen dat de tijd vliegt, en we bestuderen de kaart. Een huisgemaakte paté gaat vooraf, daarna een paardensteak in ui /knoflooksaus. Gelukkig eten we beiden hetzelfde want er is niet op een teentje knof gekeken. We drinken er een Luxemburgse rosé bij.

Vanaf onze plaats hebben we uitzicht op de bar waar een oudere serveerster worstelt met de wijnkaart en de flessen, wat is wat en hoeveel kost de fles. Als dat overwonnen is komt het volgende probleem: het openen. met een mes, een kurkentrekker en een schroevendraaier gaat ze de fles te lijf. Op het moment dat ze met een hamer de hals eraf dreigt te slaan ziet ze dat het een schroefdop is. Even later zie ik haar een verkeerd ingeschonken glas wijn keurig met een klein trechtertje terug in de fles gemikt wordt. Weggooien???? Zonde!!!!!
Na het afrekenen blijkt het buiten te gieten.


Onderweg naar de bus kopen we nog een ijsje. In het hotel drinken we nog een kop koffie en kijken terug op een geslaagde dag.

O ja, de camera bleek de hele dag onder handbereik te zijn geweest: in mijn jaszak!
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''