Vakantie is begonnen.


vrijdag 13 juni 2008

Zo, daar was de vakantie dan. Na de laatste repetitie op woensdagavond in Huijbergen werden de laatste spullen gepakt, buren ingelicht en konden we ontspannen naar bed. Donderdagmorgen was wat hectisch, waarom??? Geen idee! Er vielen grote stiltes totdat we op de snelweg richting Brussel waren. Honden bij ma Leenders achter gelaten en stiekem, terwijl zij in de tuin waren, vertrokken. Ze hadden de laatste dagen toch al de smoor in en merkten dat er dingen aan de hand waren die niet naar hun zin waren. Er werd zenuwachtig en chagrijnig door het huis gewandeld en schichtig naar de koffers gekeken. Maar goed, ze zijn veilig en goed verzorgd bij ma.

Het weer was maar zo, zo. Dan wat zon dan weer een fikse bui regen. In Luik even gestopt voor koffie met ‘verse wafel’. De verse wafel konden we nergens vinden maar koffie was er op dit tijdstip wel te koop. Toen maar naar de Delhaize waar we de nodige zaken voor de lunch hebben ingekocht, ook een pakje ‘Luikse wafels’.
Toen we een half uurtje verder waren en de zon volop scheen zijn we gestopt op een parking en aan een picknicktafel het heerlijke verse brood met worst en kaas genuttigd. Alsof het afgesproken was begon het te betrekken bij de laatste hap en zijn we weer ingestapt en verder gereden.
Of het nu van het felle zonnetje kwam of van de yoghurtdrank weet ik niet maar ik kon mijn ogen niet open houden. Op een grote parking gestopt en de stoel inde slaapstand gezet, kussentje gepakt en even de oogjes gesloten terwijl de regen in bakken uit de hemel kwam.
Bij het ontwaken stopte ook de regen en konden we verder. Rond vieren waren we in de buurt van ons hotel en besloten we eerst maar even te tanken. wat een verrassing: € 1,32 per liter! dat scheelt bijna € 0,30 per liter met thuis!!

Na wat keren draaien en keren vonden we het hotel. Aardige kamer al zou een renovatie op zijn plaats zijn. Om 17.00 uur met de bus richting Luxemburgstad. Alles is vreemd en nieuw dus blijven we te lang in de bus zitten, tot het station, en komen in een zakelijk deel van de stad waar het alles behalve gezellig is. We besluiten tegenover het station in een hotel te eten. Een Luxemburgse vleessalade(met veel zeentjes) een zeevruchtenschelp (zo uit de diepvries in de magnetron) met koude puree en rijst en een appelcarré met ijs toe. Geen geslaagde maaltijd maar de honger is gestild en het overkomt ons meestal op de eerste dag. Terug in ons hotel nemen we nog een glas sekt met een chipje. Het is vakantie. We kijken nog wat tv en rond elven houden we het voor gezien. Wel te rusten en tot morgen!

O ja, van vrijdag de dertiende niets gemerkt!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''