Siliconenvormen

6194638

Cake’s, taartjes, tulbandvormen, allemaal van blik of aluminium. Enkele jaren geleden verschenen de eerste siliconenvormen op de thuismarkt. Er verscheen een display met alle soorten en maten. Maar ze voelden zo slap! Na 50 gevoeld te hebben dacht ik er toch verstandig aan te doen om er eentje te kopen. Een taartvorm, 24 cm. De verkoopster was ook enthousiast, ze heeft ze thuis ook, en voorspelde dat er binnenkort alleen maar gebakken zou worden in dit soort vormen. Zo handig!!!!

Goeiemorgen-bakker

Thuisgekomen de vorm af gewassen en aan de slag! Dit moet een mooie taartbodem worden!!

Wat er uit de oven kwam was een niet in model gebleven, scheef gezakte, en vreemd geval. Een keer erop nog eens geprobeerd maar ook toen nada!

Gelijk in de vuilnisbak dat ding, voor mij geen ‘’siliconen vormen meer’’.

vuilnisbak

Totdat ik dit weekend bij vrienden was en hen muffinvormen zag gebruiken. Onooglijke blauwe lappen met kuiltjes. Maar na het bakken kwamen er perfect uitziende en erg smakelijke taartjes uit! Niets frotten, lospeuteren of uit elkaar vallen, even met een vinger eronder en het vormpje is leeg en zeer schoon.

276_muffin-bakvorm-voor-12-stuks_nl

Gisteren toch even in de kast gedoken want er moest zoiets in huis zijn. En ja hoor een blauwe lap met 12 kuiltjes! Dat is wat veel voor twee personen maar de ruimte gebruiken om er 6 te bakken. Bladerdeeg erin, ingeprikt. Daarna eieren, spekjes,diepvries erwtjes, bieslook, knoflook, peper, zout en een sjalotje. Als roomvervanger deze keer Alpro soja kookroom gebruikt. Het bladerdeeg gevuld en bij 200 graden de oven in. 20 minuten (of als de inhoud nog niet gestold is, iets langer) later kwamen er heerlijk geurende en smakende hartige taartjes uit. De vorm is gisteren ook in de afwasmachine gedaan (dat ook maar gelijk getest). Die kwam er goed uit. Niets zo veranderlijk als een mens, want dit is wel praktisch!

woensdag23ki8

Theo..

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''