VISJ Bergen op Zoom pop-up

Visj.

about-copy

Donderdag wandelden we door de stad verbaasde ons erover dat er zoveel winkels leegstaan. Je moet tegenwoordig wel keten zijn om een beetje je hoofd boven water te kunnen houden. Al pratend liepen we de ‘’haven’’ op en passeerde het pop-up restaurant VISJ.

Al een tijdje gevestigd in een oude loods waar voor zij er kwamen een speelpaleis voor kinderen gevestigd was.

Gelijk maar besproken voor vrijdagavond, met een pop- up weet je nooit hoelang ze er nog zitten.

clip_image001[6]

We kwamen aan en het was er gezellig druk. Gastvrouw Charlotte (ik had haar aan de telefoon gehad) zette ons aan een tafeltje voor twee en haar collega zorgde voor de drankjes en de uitleg bij het menu. Drie gangen voor € 30.00 leek een heel schappelijk voorstel. Tonijn vooraf, kabeljauw als hoofd en een zoete afsluiter. Wij besloten om aan het menu een visproeverij toe te voegen.

Geen ellenlange wijnkaart maar een overzichtelijke keuze vaan wijnen en een hele rij bieren.

clip_image002[4]

De proeverij bestond uit krabschaar, pelgarnalen, en drie superlekkere oesters. We werden voorzien van kreeftentang en vork en doekje om de vieze vingers weer schoon te poetsen. Dat was smullen.

clip_image003[4]

Ondanks dat het restaurant in een grote loods is gevestigd is het er bijzonder gezellig ingericht en warm. Helemaal in het thema zee, vis, strand.

Na de visproeverij werd het stil op culinair gebied, er ging denk ik iets mis. Een oplettende ober had het in de gaten en toetste wat nummers in op zijn Handy en kwam zich verontschuldigen voor de wachttijd, de kabeljauw zou er zo aankomen. Doordat we de proeverij besteld hadden dacht men in de keuken dat we geen voor gerecht zouden nemen, maar toen wij vertelde graag OOK het voorgerecht te willen was dat geen enkel probleem. Nee hoor, er werd zelfs een drankje aangeboden voor het ongemak.

clip_image005[4]

De tonijn hadden we niet willen missen, lekker vers met een heerlijke wasabi mayonaise, TOP!! Het hoofdgerecht bestond uit een hele mooie moot, voortreffelijk gebakken kabeljauw op asperges, lamsoor en een zachte mosterdsaus. Met frites en een bakje salade. YUM YUM.

Daarna nog een stopflesje met bolletje ijs en gin/ tonicschuim en vers fruit. Er kon een kleine gin/ tonic bij besteld worden.

De koffie werd vergezeld door chocolade zeevruchten.

Kortom een zeer geslaagd bezoek aan VISJ en wat mij betreft mogen ze nog een tijd blijven zitten, en mogen ze nog veel gasten ontvangen!!

clip_image007[4]

www.visj.nl / www.facebook.com/visj.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''