Restaurant

Restaurant.

Ook op vakantie blijf ik om mij heen kijken, aanschouw de mensheid en zie wat een ander mogelijk niet ziet. Zo ook gisteravond; we waren op restaurant en in feestelijke stemming daar we een dubbele feestdag hadden te vieren. Verjaardag en huwelijksdag. Kortom, het kon niet meer stuk, we hadden de slingers hangen en de polonaise was in aantocht zal ik maar zeggen. Het restaurant zorgvuldig gekozen, het zou een topavond worden.

We namen de bus en 6 haltes verder beloofde Google dat het nog maar een paar minuutjes lopen was waarna wij ons in een culinaire schranspartij konden onder dompelen. Laten we vooral niet vergeten nu ook alvast Bachus te bedanken voor zijn feestelijke bijdrage! 
Goed, we komen na 15 minuten real time bij het restaurant en worden binnen gehaald alsof we sinterklaas op pakjesavond zijn en nemen plaats aan het voor ons bewaarde tafeltje. Het is druk, alle tafeltjes zijn bezet of er staat een bordje gereserveerd op. We gaan voor het drie gangen van ultieme smullerij. Wij besluiten, daar we dubbel feest hebben tot een uitbreiding naar 4 gangen door er een gang Schwein aan toe te voegen. Tonijn, zwijn, kalf, aardbei. Voor de rest blijft het een verrassing. We hebben een jonge vrouw die ons adviseert, zeer deskundig en erg vriendelijk. Ze was aankomend vinoloog. Iedereen dik tevreden.
Plotseling verschijnen er twee gewatteerde bodywarmers in de deur. Uit het herenmodel steekt een borstelkop met moderne bril, type tweede leg. Uit het damesmodel komt een spreeuwenkopje dat het liefst gelijk om zich heen zou willen pikken. Een meisje komt ter ontvangst en wijst hen het gereserveerde 4 persoons tafeltje. Het spreeuwenkoppie trekt eerst haar koppie verder terug in haar bodywarmer. Te koud! Daar komt ze haar ei niet voor uit, of de deur dicht kan krijst ze. De deur gaat toe en er wordt rond het tafeltje gedreuteld voor een goede plek, er blijken nog vrienden te komen. Hij ontdoet zich van bodywarmer en ploft op zijn stoel, de pret kan beginnen. Het meisje komt met de kaart en het spreeuwenkoppie komt weer uit haar bodywarmer want het tocht hier zo! Er komt een koude bries langs die ramen. Om haar tevreden te stellen worden alle ramen bevoeld en extra gesloten. De temperatuur is inmiddels 23 graden Celsius. Nee, besteld wordt nog niets, eerst moeten de gasten er zijn. Wij tafelen heerlijk verder en drie kwartier later gaat de deur open en steken twee gewatteerde jasjes, donker blauw lange mouw, hun hoofd door het zware tochtgordijn. De vriendjes! De mannen slaan elkaar op de schouder en porren wat in elkaars ribben. De vrouwen vliegen als krijsende parkietjes op elkaar af en proberen elkaar in de oorlel te pikken. Het is inmiddels 25 graden. Bij ons wordt gedekt voor het dessert. Er is ook beweging gekomen aan het andere tafeltje, de wijn wordt besteld! Ons ijsdessert wordt gebracht en we eten snel want het smelt waar je bij staat (26 graden).
Als we vertrekken nemen ze net voorzichtig een slokje wijn, bbbrrr, wat koud! Heerlijk om buiten te zijn, 18 graden en windstil. Tevreden kuieren we naar de bus. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''