Poltergeist


Afgelopen week in Duitsland met vakantie. We hadden voor de eerste avond een Italiaans restaurantje uitgezocht op loopafstand van het hotel. Het was heerlijk weer, de terrasjes zaten vol, zo ook bij ons restaurant. Dat was wel een tegenvaller, maar we hadden een tafeltje bij de deur dus zaten zo goed als buiten.  Het was erg druk op het terras en er liepen veel mensen op straat. Mijn blik viel op een winkeltje aan de overkant. Ik meende Poltergeist te lezen, met daaronder 'wij klaren elke klus'.
Mijn fantasie ging direct aan het werk: zouden ze daar klopgeesten verkopen? Voor iedere klus dus er waren verschillende uitvoeringen? Geesten die door het huis dwalen, met de deuren slaan, oehoe roepen, je telefoon laten overgaan om bij het oppakken een spookachtig boehoehaha te laten horen, je auto niet laten starten of je elektrische fiets leegzuigen waardoor je het zware kreng zelf moet trappen. En hoe gaat dat in zo'n winkel eigenlijk in zijn werk? Stap je binnen en zeg je: "dag beste man, ik zit met een klein probleempje en zou dit graag uit de weg ruimen door de inzet van een van uw poltergeisten". "Het hoeft niet zo'n zware te zijn hoor, gewoon een pain in the ass voor een week of twee",  "wat zou u mij aanraden?" Het is voor de overbuur dus een keet vol herrie mag gerust. Wat wel leuk zou zijn is iets met bliksemschichten dan kunnen wij controleren of uw poltergeist nog actief is. De verkoper, Cathwezle, wil wel graag weten wat de strubbelingen zijn, van huishoudelijke aard, parkeerproblemen, of meer in relationele sferen? "U bent bij een specialist meneer!" "Het is de hond, die doet zijn behoefte bij ons in het geveltuintje" vertel ik de man. "Tja, dan heeft u zwaarder geschut nodig", verklaart de verkoper en roept naar achter ''Hortensia"!! Zijn vrouw doet haar intrede in de zaak, de Wicked Witch of the South! Zij had alles gehoord (de babyfoon stond aan) en wist een goede oplossing. "U heeft er eentje nodig van de categorie III , die ontziet dieren maar is zeer doeltreffend voor de baasjes". Ze had die alleen nog in flesjes van 8 dagen en twee was wel en beetje veel. Ik besloot er een te nemen. "Kunt u het discreet inpakken" vroeg ik? "Wilt u een plastic of een glazen flesje, met een kruk, kroonkurk, of wilt u een beugelflesje?" vroeg de vrouw vriendelijk.
Toen schrok ik wakker uit mijn dagdroom doordat de serveerster een bord dampende lasagne voor min neus zette. Na het maal maakten we nog een wandeling en kwamen langs Firma Poltergeist .
De etalage stond vol oude stoeltjes en stalen stof , gordijnkwasten en kussenknopen, gordijnringen en
sierspijkertjes. ik keek nog eens op het bord boven de winkel:
                                                                   POLSTERGEIST

Ze stoffeerden meubels, hoe slecht ze er ook uit zagen, zij klaren de klus!  Een tikje teleurgesteld liep ik door, het had zo leuk geweest en we waren van de drollen in de geveltuin af geweest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''