Sleutelboom.




Sleutels blijven intrigeren.Waarkomt komt komt de sleutel vandaan en waar zou hij op passen? Toen ik deze collage maakte van alle sleutels die geen enkel slot meer opent. Grote, kleine, dikke dunne electronische, autosleutels ga zo maar door. ik heb je op een canvas geplakt . Toen ik eens goed keek leek het wel een sstamboom. Al dromend begon ik te plakken.

De sleutel boom begint ongeveer rond pak 'm beet 1900. Een huissleutel krijgt kennis aan een loper die door het werk plotseling aan dezelfde sleutelring kwam te hangen. Eerst moest de huissleutel niks van de loper weten en als ze in de broekzak waren gestopt, dat was dagelijks, probeerde de huissleutel de sleutel van het kolenhok ertussen te houden. Die loper had ook zo'n grove baard! Maar je weet hoe het gaat, je zit veel in het donker en verveeld je, zo'n baard went en er komen kleine sleuteltjes van. de eerste was een potteuse rechtomdraaende lipssleutel van van een sacrestiedeur . Moest niets van baardsleutels hebben en kreeg op wonderbaarlijke wijze een  tweeling die weer een simpel sleuteltje kreeg, om het maar niet te hebben over wat daar weer uit kwam. Drie wauwsjes, een dagboeksleuteltje , een heel simpel sspaarpotsleuteltje en een tasslotsleuteltje met down .
Ook zien we de eerste moderne sleutels hu intrede doen in de sleutelstamboom. Zo deed een Dafsleutel zijn intrede aan de sleutelbos, die van het pientere pookje. Een dubbelgebaard type die reuze in de smaak viel bij de fiets sleuteltjes. er is ook nog en wat roestige lipssleutel van waar niet of nauwelijks over gesproken wordt, het is een buitenbeentje, die heeft een slot gehad in een parenclub! ja, geen makkelijk leven , iedere keer bij een ander in de zak en sommige konden het goede slot niet vinden en wrikte dan de sleutel in het verkeerde sleutelgat!!! Vreselijk!
Ook breekt de tijd aan van de rode sleuteltjes of te wel de AXA generatie. allemaal met een rode bovenkant en en niet te kraken onderkant. de schrik van iedere fietssendief.
Er is ook nog een serie sleutels die niets met een slot hebben en zelden aan een sleutelbos te vinden zijn: bougiesleutels, dopsleutels, Engelse sleutels, imbussleutels, kruissleutels, momentsleutel , passchroefsleutels, pijpsleutels ringsleutels, slagsleutels, steeksleutels, tiengaatssleutels, torxsleutels en vele , vele anderen.
Tot zover deze lezing over creatief met sleutels.
Uit de serie creatief met papier en schaar, creatief met kurk en creatief met macaronie. Er volgen nog Fit met een kunstgebit, sjansen tijdens het dansen en creatief dubbeldraads punniken. Alles op zijn tijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''