Schiedam


Een vrije dag vandaag  en we zouden eens naar Schiedam fietsen.  Weken van mooi  weer gingen vooraf aan deze dag dus waren we vol goede moed dat deze vrije dag ook vol zonneschijn zou zijn.  Vanmorgen bij het wakker worden zag het er grijs uit en voor we een voet naast het bed  hadden plensde het eruit. Ook mijn bezoek aan de physio moest onder begeleiding van een paraplu plaatsvinden. Thuisgekomen nog even gewacht en toen de stoute schoenen aangetrokken, de fietsschoenen wel te verstaan. gisteren dachten we nog met het ov te gaan om ieder risico te vermijden maar vanmorgen toch besloten dat we op de fiets zouden gaan. Mede door het feit dat ik gisteren mijn nieuwe fiets heb gekregen.

Terwijl ik de fiets uit het schuurtje haalde stond A. nog even met vriendin J. te babbelen. Dit tot grote onvrede van een automobilist die ook het straatje in wilde. Hij toeterde en gebaarde als een doventolk die een ruzie aan het vertalen is. Het werd de man te veel en hij gaf gas,en reed A aan, onder het motto wie niet horen wil moet voelen.  Dit resulteerde in een stevige discussie, maar de man was geheel overtuigd van zijn juiste handelen. Gezellig begin van ons Schiedamtochtje.
We fietsten richting tunnel en aan de overkant gekomen begon het te regenen. We stopten even voor een kop koffie. Naar iets erbij durfden wij na onze ''bananenbroodcake'' avontuur bij Stroom niet meer te vragen .
20 Minuten later stappen we weer op de fiets, het miezerde een beetje. en toen iets  meer en toen nog iets meer. Tot en met Schiedam  plenst het, en wij zijn tot op de draad nat waren als we Schiedam city bereiken.

Snel naar het Stedelijk museum om een beetje op a7dem te komen en de natte jas en hoed aan de kapstok te hangen. In de hal is  het warm en vochtig van deze natte jassen en paraplu's. In het museum regeert de airco de admosfeer en is het droog en koel. Een verademning. Het museum word bevolkt door hordes dames ideeën met een hoog hete aardappel articulatie hebben en er kunstminnend uitzien en nu in clubjes van 3 to 9 de cursus moderne schilderkunst en de gevolgen hiervan op het werk van de hedendaagse kunstenaars , lopen af te sluiten. Serieus fluisterend en gebarend word ieder werk bekeken en besproken, tot het bordje bij de brandblusser aan toe.  Het lijkt droog terwijl we in het stedelijk zijn maar dat valt knap tegen als we buiten komen . We laten de fietsen staan en benen naar de overkant waar we bij een koffietentje een broodje bal met satésaus nuttigen.  Ook hier dezelfde dames, discusierend, over wat ze van plan zijn te nemen. Er werd al direct afgesproken met de eigenaar dat ieder voorzich betaalde. Je zag de man bewolken, en met een bestellingkje van 5 kopjes koffie en één thee richting balie sloffen. Geen van deze meisjes durft een cappesieno of taart te bestellen. Nee echt een omzetrijke dag zal het niet meer worden. 
Wij rekenden af en lopen naar onze fietsen. Het regende nog steeds. Om nou even gezellig door Schiedam te kuieren is het ook het weer niet dus besluiten we terug naar huis te ''waterfietsen''. De hele weg regen en nog eens regen.  Thuisgekomen de jassen, hemden, broeken en sokken in de droger gestopt en in een geairconditioneerde slaapkamer het dan nog aanwezige vocht laten verdwijnen. Schiedam doen we nog eens over maar dan met mooi weer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''