koekkoek!


Nu dat het souterrain omgebouwd gaat worden tot keuken/ culinair atelier komen er weer dingen voor de dag die vergeten waren. Kookspullen waar ik bijna met zekerheid had weggedaan, en wat ik jammer vond, komen ineens weer als bijt toverslag tevoorschijn. Bij een kringloper had ik jaren geleden een digitale / analoge koekoeksklok gekocht. Het ding had enige schade maar dat was geen probleem en kon aangepast worden. een wijzer weg en een eigenwijs vogeltje. Dat eigenwijze vogeltje opent de deur en kraait met een wild kabbelend beekje op de achtergrond het aantal uren.  Na deze inspanning sluit hij/zij met een klap weer dicht. Heel kordaat en gehele volgens de regels. Het is de opdracht van dat vogeltje om dat ieder uur te herhalen (volgens de handleiding: tot jolijt van het hele gezin). Om het hele gezin niet wakker te maken is er een draadje dat buiten het klokje hangt en de lichtintensiteit waarneemt. wordt het te donker dan houdt het vogeltje het voor gezien en houd zijn waffel totdat het werk licht genoeg is. uiterst geraffineerd dus en overal is aan gedacht, chapeau voor de Chineese makers.
Het vervelende is nu dat alles werkt, behalve het vogeltje komt niet naar buiten! Er is volop lawaai maar de luiken gaan niet open. Eigenhandig de deuren opengemaakt en er verschijnt een vrolijk fladderend vogeltje dat buigt en koekoek roep en met zijn vleugeltjes klapwiekt, maar verdomd het om na de aubade de luiken te sluiten! Onze hele familie blijft verstoken van het jolijt dat ons beloofd wordt!
Vanmorgen weer eens de klok op tafel gezet en gewacht tot het moment waarop het hele gezin op wacht, voor de zekerheid de deuren open gezet zodat we toch het vogelijn konden zien fladderen en buigen.HEt moment is daar en er wordt 8 keer gekoekoekt , het beekje klaterd en met een ruk klappen de deurtjes dicht!! Alsof hij/zij zwaar beledigd is. Nouu zeg?!
Vol spanning zitten we nu te wachten tot het  9 uur is en het volgende optreden is gepland. Ik ben benieuwd!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''