Kunstig


Het is South Explorer! Een happening waaraan vele kunstenaars uit Oud Charlois meedoen. Zij openen hun atelier voor  het publiek en tonen hun werk. Er gaat een wereld voor  je open, over de kunstenaar én diens werk. Als je wat meer weet van het kunstwerk en je hebt gesproken met de kunstenaar, loop je er de volgende keer als je weer iets zien niet klakkeloos aan voorbij. De wat hoge drempel die een atelier/ galerie normaal heeft, wordt hierdoor een stapje lager

Gisteren is  het begonnen. Wij zijn er dan ook direct aan begonnen en diverse ateliers bezocht,  evenals het georganiseerd concert in de Charloise Oude kerk. ieder uur een kort maar krachtig concert van piano, klarinet en zangeres. geheel volgens de corona regels. complimenten voor de organisatie, het was uitstekend geregeld!

Als je bij deze gelegenheid zo door je eigen wijk loopt of door het venster naar buiten kijkt, zie je toch wel een licht geexalteerd volkje door de straten dwarrelen.  Normaal zijn deze paradijsvogels hier niet te vinden maar de South Explorer lokt deze vogels met bosjes naar Charlois. Kordaat stappende rugzakken met daaronder een sprietige meisje en een plattegrond van SEXP verraadt haar afkomst. Wat zou het arme kind allemaal mee torsen?? Twee  heren in veelkleurige jasjes, zonnebril en hoed trippelen richting Gouwstraat.  Want daar gebeurt het' !! Op de Kerksingel loopt een wat (veel) te dikke mevrouw in een zwarte jurk, bijpassend paar kousen,  zwarte strooien hoed en natuurlijk een zwart mondkapje  zich  drie keer in de rondte zwetend  langs de vensters van de daar gevestigde kunstenaars.  Een meneer die  schijnbaar zeer belangrijk is (is het Mark Rutte?) roept naar een ieder die zijn richting uit kijkt: wat geweldig! Hoe is het met de verkoop? Hallo  hallo daar, jij ook hier!!
We gaan als laatste naar Tilly Heijster, keramiste, zij exposeert in de Gouwstraat, waar om 17.00 een goede vriend van Til een concertje geeft op een bijzonder soort dwarsfluit. Heel bijzonder, het is erg rustgevend, en geheel verkwikt staan wij  om 17.45 uur weer buiten. Verkwikt, gelaafd en de kunstwijsheden nog vers in het geheugen keren wij huiswaarts waar wij de tevoren gereedgemaakte pan macaroni verwarmen en in de tuin nuttigen. Nog napratend is  het al gauw 20.00u en gaan we even naar binnen om het journaal te aanschouwen. Je staat weer met beide benen op grond!
 

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''