Kookboekentic

Weer zo’n koptekst waar je niet van snapt wat je er mee moet. Nou zoals je op de foto(profile) hebt kunnen zien zit ik voor een boekenkast. Die is gevuld met zo’n 2500 kookboeken. Dikke, dunne, goedkope, erg dure, ze staan in de kast. En er kan altijd iets nieuws bij. Gelukkig krijg ik van ‘’all over the planet’’ boeken aangereikt. Deze wil ik jullie niet onthouden en is misschien een idee voor de vakantie of een lange autorit of voor mensen die veel in de file staan.

Ja, je leest het goed, koken onder de motorkap. Je verpakt je maaltijd in aluminiumfolie en legt dat op het motorblok. Vervolgens maak je een autorit van enkele uurtjes en bij aankomst doe je de motorkap open en je servet om: smikkelen en smullen!!!!

Een receptje:

Neem een kipfilet bestrooi deze met peper en zout of kruiden(cajun is lekker) die je lekker vind. Vouw een groot vel aluminiumfolie dubbel en leg de kipfilet erop samen met wat uiringen en klontje boter. Vouw de folie over de kip en sluit twee openstaande zijden goed af (twee-drie maal omvouwen). Doe in de zak nog drie eetlepels water en vouw de zak nu geheel dicht. Plaats dit pakketje op het motorblok en start de motor. Je zult wel een rit van 1,5 uur moeten maken maar dan heb je ook wat!
Hoe groter de auto hoe sneller is je eten gaar, dus een Susuki Alto doet er langer over dan een Landrover. Files tellen ook mee in tijd!

Smakelijk en veel succes!!!

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''