Vertrek en aankomst in Berlijn


Eerste kerstdag 2005 vertrek naar berlijn.

In de ochtend nog de herdertjesmis in Ossendrecht gespeeld. Een drukke viering met vele kinderen die de kerk verlevendigden. Lawaai in overvloed.
Na de dienst Adrie opgehaald en bij ma Leenders gegeten en de honden gebracht. Rond 14.00 uur weer naar Bergen op Zoom om alles aan de laatste check te onderwerpen alvorens af te reizen.

Om 15.40 uur vertrokken we lopend naar het station. Niets vergeten? Nee, niets vergeten. Ja toch, mijn hoed!! Dus op een holletje terug, de tijd begon te dringen, dus Adrie (met de koffer) zou door lopen. Snel, snel naar boven, hoed gepakt(lag op het kastje klaar) en weer terug. Al hollend kwam ik aan het einde van de straat en draaide de hoek om toen er een auto naast mij toeterde en stopte: ‘’moet u ook naar het station??’’
Een lift! Een mazzeltje! De goede man woonde een straat verder en moest naar het station om visite op te halen. Toen hij mij zag hollen met tas leek het hem nuttig een lift aan te bieden. In vliegende vaart passeerde ik Adrie die al een eindje gevorderd was.
Op het station de man hartelijk bedankt en een kaartje Schiphol gekocht. Daar kwam Adrie met vraagtekens in zijn ogen.

Treinreis verliep vlot en het was heel rustig. Ook op schiphol was niets van de bekende drukte te bekennen. Inchecken hadden we thuis al gedaan dus was het alleen de koffer afgeven en de veiligheidscheck.
Nog even een puzzelboekje gekocht maar dat binnen twee minuten ook weer verloren!
Toen maar een bakkie troost genomen met een koek, dat helpt. Het was nog een hele kuier naar de gate. Het uiterste puntje van schiphol leek het.
We vlogen op tijd en zaten comfortabel op de eerste rij( met extra beenruimte).
De gezagvoerder doet ons kont van de weersomstandigheden in Berlijn. Geen sneeuw wel koud.
20.50 staan we weer met beide benen op de grond en terwijl ik op de koffer wacht gaat Adrie alvast een kaartje voor de S-bahn kopen. Gelijktijdig zijn we klaar. Met een abonnement voor de hele tijd op zak vertrekken we naar onze vrienden.

Als we naar de bus lopen begint het voorzichtig te sneeuwen!

Als we aanbellen klinkt er enige verbazing in hun stem maar we zijn niet minder welkom. We vallen midden in hun kerstdiner. Een tafel vol met gasgten die hun cadeautjes aan het uitpakken zijn. Geen enkel probleem, er worden twee stoelen bijgeschoven, koffie gezet en we worden voorzien van een BORD met Frankfurter Kranz en gebakken kwarktaart. In jaren niet zo’n machtig gebak gegeten. Oost-Duits recept wordt verteld.
Ons appartement is momenteel bezet door een van de gasten maar deze krijgt al snel een andere plaats in het huis en wij kunnen na Kaffee und Kuchen, en een gezellig samenzijn onze intrek nemen op 5a.

Niet lang erna liggen we in bed en nog voor we tot tien kunnen tellen slapen we als rozen.
We zijn in Berlijn!

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''