Parijs











Hallo allemaal,
Vorige week donderdag zijn we al vroeg vanuit Bergen op zoom vertrokken. Eerst naar Berghem, want daar zouden we op de TGV richting Parijs stappen. Al ruim op tijd waren we op station Berghem. Tijd genoeg om in de hal een lekkere kop koffie en twee superkoeken te nuttigen.
Toen naar het perron waar we bij TGV 17 de wacht betrokken. TGV was er precies op tijd en voor we het wisten waren we op weg naar de volgende stop: Brussel. Van daaruit zou de trein met hoge snelheid ons naar Parijs, Gare du Nord brengen.

En inderdaad, 11.10 uur liepen we in Gare du Nord op weg naar de metro die ons naar het eerste hotel zou brengen. Dit hotel kenden we, we waren er vorig jaar ook geweest: Louvre Richelieu.
De kamer was nog niet geheel klaar maar de koffertjes konden we achterlaten en de stad in. We troffen het met het weer dus het was een genoegen om weer in Parijs te banjeren. Voor de lunch het goede restaurant uitgekozen tegenover het hotel.
We zouden deze dagen de musea bezoeken die er vorige keer door het prachtige weer bij in geschoten waren.

De kamer was simpel, maar schoon. De badkamer was nogal krap. Bij het tandenpoetsen kon je beter de deur open laten om blauwe ellebogen te voorkomen.

’s Avonds heerlijk gegeten en daarna de stad door gekuierd. Op vele plaatsen waren podia ingericht waar muziek optredens waren. Rond twaalven waren we in ons hotel en waren bekaf. Lekker slapen dus.




Eerste dag Parijs.




Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''