De Walküre in Freiburg.


Die Walküre.

Tijdens ons verblijf in Freiburg was er de gelegenheid om Die Walküre van Wagner te bezoeken. Nou hadden we het plan al eens eerder gehad(tijdens ons verblijf in München) maar het kwam er iedere keer niet van.
Deze keer dus wel.
Rond kwart over vijf kwamen we aan bij de concertzaal want er zou een voorbespreking zijn die wij, als onervaren opera-gangers best konden gebruiken.
Een mevrouw vertelden over opzet en bedoelingen van Wagner en na een dik half uur en ver na de eerste bel konden wij richting zaal. Onze plaatsen waren op de tweede rij midden in. Uitstekend wat zicht en geluid betrof!

En daar barste het spektakel los! Na een uur, dat om vloog, was er de eerste pauze en iedereen stormden op de glazen sekt en bretzel af. En nam de kans te baat om te zien en gezien te worden. Het concertbezoek is in Duitsland ook wel extra feestelijk doordat mensen zich ervoor kleden, dat maakt het extra feestelijk.
De tweede pauze volgde na anderhalf uur waarna ook wij aan de sekt zijn gegaan.
Om 22.50 uur viel het doek nadat de spelers van het laatste bedrijf vijf keer terug kwamen om applaus te halen(beetje veel).
Wij waren een beetje onhandig geweest en dachten dat het tweeënhalf uur zou duren en we om 21.00 uur iets konden gaan eten. MIS!!! Om 23.00 uur liepen we in Freiburg en zagen alle restaurantjes druk doende de sluiting voor te bereiden en de laatste klanten voldaan naar buiten werken.
Tja, we hadden er wel trek van gekregen! Dus bleef ons niets anders over dan naar:
MACDONALD te gaan. De enige eetgelegenheid waar tijd geen rol schijnt te spelen. Met een Macburger of zoiets, een doosje frietjes en een cola stonden we buiten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''