Kapsalon graag!



En kapsalon……

Zaterdagavond, en we hadden het plan opgevat om bij Roos Marijn te gaan eten. Och, bellen hoeft niet ze hebben vast plek, dus wij op pad.

Met de tram en een dik kwartier later waren we in de buurt van Roos Marijn. Na nog een kwartier vonden wij een afgepakt en op volle toeren draaiend bedrijfje waar geen plaats meer was. Geen nood, vijf straten verder zit een Portugese smikkeltent. Wij op weg, het was inmiddels al flink gaan regenen. Straat in, straat uit, oversteken,nog eens verder en ja in de verte gloorde de Portugese uitspanning. Het was daar wel heel verdacht stil en er brandde geen buitenlampen….. toen we voor de deur stonden konden we het briefje lezen dat ze tot einde van de maand in verlof waren! Ze draaiden schijnbaar goed! Maar, inmiddels hadden wij grote honger en goot het.

Een tram/ bushalte was in geen velden of wegen te zien. Op weg naar de halte passeerde we nog een ‘’eetcafé’’ waar alleen de eigenaar zich aan zijn aangeprezen bordje Bal durfde wagen dus we liepen knorrend door. Eindelijk, een bushalte die ons weer in de bewoonde wereld zou brengen. Maar ja, wat eten we???! We hadden een shoarmatent gezien op enkele tientallen meters van onze voordeur op de Brielselaan dus ik stelde Adrie voor gewoon naar huis te gaan en daar de benodigde foerage in te slaan. Adrie was de regen ook helemaal beu en stemde graag in. Wij naar huis.


De shoarmatent was open en werd ‘’bemand’’ door twee jonge vrouwen. Op het raam stond een lijst met alle lekkernijen waarin ze hier gespecialiseerd waren, en onderaan stond:’’kapsalon’’ . Zouden ze hier ook je haar knippen????? Het is de grote stad dus ja, je weet maar nooit of een van de dames haar kappersopleiding heeft afgerond en in de zaak van broer of pa ook haar negotie heeft onder gebracht. Als het even stil is vlecht ze je hele hoofdhaar tot vlechtjes!

Binnen bestelde wij onze broodjes, ijsjes en drankjes en gluurde naar de stoelen van de kapsalon.
Niets te vinden, of het moest achter dat smalle deurtje zijn. toch maar eens vragen. Wat blijkt: kapsalon is een bakje friet met daarop vlees, saus, kaas en tomaat en dat gegrild! Niets met haren te maken, keuze uit grote of kleine kapsalon. Terwijl wij stonden te wachten kwam er een meneer binnen en die bestelde: kapsalon! Het meisje vulde een bakje met………….. weer wat geleerd!
Alles werd voor ons ingepakt en thuis hebben we heerlijk gesmikkeld van onze broodjes, en een magnum in een superluxe doosje na! Tevreden en voldaan zijn we in de bank gaan zitten en hebben we wat tv gekeken.
Net even op internet gekeken en volop KAPSALON lekkers te vinden.
Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''