Stadstrippen!


Rondreis Rotterdam.

Als wij een grote stad bezoeken nemen we zo snel mogelijk een openbaar vervoerkaart zodat we in iedere bus, tram of metro kunnen stappen zonder na te denken over zones of strippen.
Zo ook deze keer in Rotterdam. Openbaar vervoer is er goed geregeld dus…….. op stadstrip.

Het werkt erg simpel en doeltreffend. Ga na een halte van bus of tram en neem het eerste de beste openbaar vervoer dat stopt, zoek een goed plekje en de trip kan beginnen! Op het verkeer letten hoeft niet, je kunt lekker naar buiten kijken of naar de medereizigers(ook erg leuk!).
Zie je iets opdoemen dat interessant lijkt? Uitstappen en even gaan kijken. Wees niet bang dat je een half uur moet wachten op de volgende tram/bus, er rijden er zo veel! Je hoeft ook niet op de zelfde lijn terug, loop lekker rond en stap bij een andere halte weer in. Hup, de verrassingstocht gaat verder!
Hé, een markt, snel eruit! Even over de markt, koffie drinken en weer een bus in. Op naar….. tja wie weet! Een museum? Een bruine kroeg? Een monument? Een speeltuin? Een kerk? Begraafplaats? Leuke winkels?? Er zijn geen grenzen! Stap uit, stap op! Van lijn 3 op bus 45, naar tram 23, op tram66, pak bus 21 enz. enz.

Zo verkennen we vele steden en komen we iedere keer op plekken waar geen toerist komt maar beslist de moeite waard zijn.
Zo belandde wij op de oude drinkwaterleiding, een prachtig complex met volgens zeggen de oudste watertoren van Nederland(??).
Als je het een dagje wilt doen begin en eindig je op het CS. Er kan niets mis gaan! En dat alles voor een dagkaart!

Groeten!!

Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''