Weer een weekendje Rotterdam, een Woonexperience

Een weekendje Rotterdam.

Zoals een tijdje geleden deden we nu weer mee aan de ‘’woonexperience’’ in Rotterdam, ervaren hoe het is om in een opknapbuurt te wonen. Deze keer zouden we een huis betrekken in de Hertigstaat, op nr. 28a, een zijstraat van de Brielselaan.
Ik arriveerde vrijdagmiddag rond 15.00 uur op station maashaven en werd daar opgewacht door Adrie. Samen gingen we met tram 2 (één halte) naar de Brielselaan / Hertigstraat. Het huis bevind zich in een heel nieuw opgetrokken rij huizen en ziet er vriendelijk uit. Als de voordeur opengaat staan we gelijk in een grote keuken. Niks geen gen piel met halletjes waar je je gat niet in kunt keren, alles lekker ruim. We zetten onze koffertjes neer en lopen door het grote huis. Huiskamer met groot buitenterras, eerste etage met drie slaapkamers en badkamer en als we in de kelder komen is daar nog een zeer ruime bergruimte en een deur naar de eigen parkeerplaats op een afgesloten terrein. Heel keurig.
We voelen ons al snel op ons gemak en zitten op het terras met een verse kop koffie. De buurt doet gezellig aan, overal bedrijfjes, winkeltjes en zelfs een echt buurtcafé, De Kroon, aan de overkant van de straat.
Nadat we onze spullen hebben opgeruimd lopen we een rondje door de buurt. Rond half zeven gaan we naar de stad alwaar we een reservering hebben bij Safir voor een Marokkaanse maaltijd.
Na een goede maaltijd met voortreffelijke Marokkaans wijn gaan we rustig richting ‘’huis’’. Kletsen nog wat na en gaan rond 23.00 naar bed. Prima bed overigens. Bij de overburen is het nog een druk komen en gaan maar dat we er niet van kunnen slapen…. NEE, geen centje pijn (voor mij als slechthorende kun je een kanon afschieten naast mijn bed, maar ook Adrie heeft niets gehoord. Morgen, zaterdag komen Mily en André, onze onderburen in Bergen op Zoom.

Ja, het bevalt prima!

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''