Dove honden

100_1171nna

Wij hebben al 15 jaar twee teckels, Pjotr en Youri. Lekker eigenwijze donderstenen. We noemen ze ook wel Terreur en Terrible of te wel: TNT! Ze kunnen soms explosief uit de hoek komen, en elkaar eens lekker aanvliegen voor een wild potje grommen en grauwen.

Sinds mensenheugenis braken ze het huis af als de bel ging. Blaffend, piepend en vreselijk nieuwsgierig stonden ze achter de voordeur, alsof ieder moment Sinterklaas over de drempel zou komen. Bij ons kwam niemand ongezien binnen.

61

Maar, nu ze in de herfst van hun leven zitten, slaan de kwaaltjes ook toe. De tandjes zijn niet meer zoals ze waren, waardoor de brokjes geweekt moeten worden. De oogjes beginnen lichte staar te vertonen. En ook de oren doen het steeds minder. Volgens mij vinden ze die oren wel lekker. Ze willen wel luisteren maar ja, we horen het niet meer zo goed. Trek je een zakje chips open, dan ligt dat geluid nog net binnen ons bereik en stuiven we de mand uit in afwachting dat er iets op de grond valt.

teckel2

Sinds een maand of 4 heb ik een nieuwe wek-waarschuwingsinstallatie in huis. Deze is veel betrouwbaarder dan de oude. Vaak ontvang ik radio en tv rechtstreeks op mijn baha of AHO, zodat ik ook de bel niet hoor. Gelukkig flitst deze installatie, laat het hoofdkussen trillen, en door middel van lichtjes kun je zien wat er aan de hand is.

415

Een erg betrouwbaar systeem.

Vooral een uitkomst nu TNT ook doof worden en door de bel heen slapen. Het gebeurt wel eens dat we al een kwartier thuis zijn en zij nog heerlijk liggen te slapen.

Pjotr, de oudste kent zeker 6 of 7 gebaren, daar ligt iets, kom binnen, doorlopen, eten, wil je een koekje, nee, nu niet en je eten is klaar. Pjotr22

nee, wij redden het allemaal nog prima!!

Theo_adriezwaai

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''