Gerookte paling, nee pangasius filet!.

1418749631_bed444bd83

Sinds een tijdje is er een alert om geen gerookte paling meer te eten. De paling is in gevaar. Wie vindt de smeuïge, gerookte paling geen delicatesse?! Gewoon met een verse toast, een beetje peper en dille maakt een palinggerechtje super lekker.

imagesCAGHRNMG

Nu dat de paling bedreigt wordt, zoeken bedrijven naar een alternatief. De Aldi kwam met een gerookte pangasius filet, en die gaan we vanavond eens proberen. Deze week eens een pakje gekocht en dat gaan we tot een gerecht bereiden. De prijs is gelijk aan gerookte zalm!!

logo_kok

Een voorgerecht van Pangasius filet, twee stukjes zalm, gestoomd met dille, en een gegrilde versie. Gemarineerd in dille olie. Bij het voorgerecht serveer ik getoast brood met salade.

Bij de op de huid gebakken zalm heb ik een gestoomde paprika ratatouille bedacht. In de bovenste mand van de stoomkoker. De smaken van de paprika en dille komen zo erg goed tot hun recht.

bbqman

Ik was zojuist op ons terras en het is een perfecte avond voor een dinertje buiten! Nu het nog kan.

Een voorgerecht van gerookte Pangasiusfilet, daarna op twee manieren bereidde zalm, en als toetje een vanillerijst brulléé .

Als laatste komt er een heerlijk kopje espresso met een bittere chocolade.

Oktober start op een zeer smakelijke maaltijd!

groeten! Theo

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''