Bezoek aan Neuschwanstein

Nou gesterkt door een goede nachtrust🌒 en ontbijt bestegen we het laatste stukje steile berg om ons te gaan vergapen aan de uitspattingen van Ludwig ll. Het valt ons op dat zelfs bij extreem drukke attracties het personeel uitermate vriendelijk is en een glimlach en een praatje maakt. 👱👲👮
We kunnen nog met de rondleiding van 9.10 uur mee. Binnen klimmen we via een wenteltrap naar boven en krijgen daar een audioguide, een gids controleert of alles werkt (service with a smile ☺) en dan geht's los. Van kamer naar zaal en van slaapkamer naar koninklijk bureel , alles uitgelegd door de audioguide in de gekozen taal. De Jappeners🎌 zijn in grote getalen naar Neuschwanstein gekomen en schijnen geen enkele moeite met het  beklimmen van de berg. De groep 100-jarigen+ komt vrolijk koutend naar boven gelopen, versierd met vrolijke hoedjes, petjes, sjaaltjes en vooral veel foto's makend. Iedere opening in het lover is een nieuw en uniek fotomoment en verdringt een 98 jarige met haar ellebogen een 112 jarige om zo door de Don Juan van de club (84) te worden gekiekt🎎.

De rondleiding duurt zo'n half uur en eindigt in de winkel met Orginal Geschenken. Wie niets van zijn gading vind kan aan de koffie met gebak, waarna de laatste kans zich voor doet om een originele Ludwig ll bierpul aan te schaffen of een fles Neuschwanstein sekt te scoren. Hierna volgt een lange gang en opend zich de de poort naar buiten en is het Märchen afgelopen en sta je weer met beide benen in 2015. Van het kasteel uit is het nog 20 minuten klimmen om bij de Merieënbrug te komen waar je een prachtig uitzicht hebt op het kasteel, zie de foto boven.
Al met al beslist de moeite waard om te gaan bekijken!
Theo 👌✋👋✋👍



Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''