Salzburg.

Gisteren even uitgeblazen en in de buurt rond gekeken. We hadden een tafeltje gereserveerd en het restaurant bleek over een ruime voortuin te beschikken waar het om 19 uur al gezellig druk. Herr Essl runde niet alleen een restaurant maar was zijn eigen bakker en slager. Een speciaal brood en zelf gemaakte worsten en hammen stonden op de kaart


Het was warm en het was lekker onder de kastanjebomen, glas bier en lekker eten. Als dessert vanille ijs met pompoenpitolie, een verrassende combinatie.
                                               👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Vandaag zijn we de stad gaan verkennen. En natuurlijk de burcht bezocht. Hoog tegen de berg, opneembaar, een groot uitgevallen Neuschwanstein, alleen kon je hier met een kabeltreintje naar boven. Boven waaide een verfrissend windje (beneden was het 28 graden) en na geluncht te hebben hebben we de burcht bezocht. De foto boven heb ik gemaakt voor het prachtige uitzicht.


Van boven had je uitzicht over een statig kasteelachtig landhuis /goed. Het woonhuis van de familie von Trap(ln), met oprijlaan en bijbehorende stallen. Vanavond naar de vesper in  de domkerk geweest, morgen viert Oostenrijk plechtig sacramentsdag. Toen de bel ging en het orgel losbarsten verscheen er een processie van drie kardinalen, zes bisschoppen, zeker zes priesters en tien dienaren die assistentie verleende. Er zaten net zoveel mensen in de kerk. Het deed me denken aan een toneelstuk waar we met z'n allen naar zaten te kijken.

Over trots gesproken, we hebben een zender in het hotel die 24 op 24 the sound of music uitzend. Er is zelfs een karaoke zender, mee galmen wanneer je maar wil! DOos waarop j'n deksel doet, REe die vind je in het woud....... Und so weiter, und so weiter!
Theo


Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''