Een eindje rijden.

Vandaag beloofde het erg warm te worden en heel Oostenrijk viert Sacramentsdag. Niet met kerkgang en hoogmissen maar met worst happen, bier drinken of de stad de stad laten en am See te verpozen, de Wallersee. Dus wij het otootje🚓 gestart en lustig een toertje gemaakt. Eerst een kasteeltje in de buurt van Neumarkt bezoeken maar het is een heilige dag en meneer de baron was niet in voor bezoekers. Dan naar Neumarkt en daar was het een gezellige drukte van, jewelste, heel Neumarkt was in de mooiste trachten naar de kerk geweest en had zich neergelaten op een terras voor koffie met Schnapps, om na afloop bij de bakker/lunchroom een grote hoorn ijs🍡🍢🍦🍧🍨 op te smikkelen. Om met de plaatselijke gewoonte mee te doen hebben we na de lunch ook maar een plombiere Wiener Eiscaffee genuttigd .

Na drieën reden we de parkeerplaats 🅿van het hotel weer op en stapte uit onze perfect geaircondicende bolide. Even rustig aan doen en dan Salzburg stad nog even door een terras vinden waar we nog iets konden eten. Bij Sakis🆘🆘🆘, de Griekse wijnhandel /wein café / restaurant leek ons wel leuk want... hij heeft een mooi terras MAAR hij serveert beroerd eten! Het voorgerecht, feta en gegrilde harde Griekse kaas❎ was erg droog en leek gebakken onderbroekenelastiek. Het hoofdgerecht, mixed grill werd opgediend zoals in de middeleeuwen, een berg vlees❎, een rauwe ui en jawel één plak tomaat. Alles, behalve de ui en tomaat, was vanmorgen bij het opstaan al op de grill gegaan. Wilde je het vlees van de spies krijgen moest je als een degenslikker te werk gaan, als je het met je vork probeerde had je kans het drie tafeltjes verder op kon halen.


Gelukkig was de koffie van Italiaanse makelij, die smaakte lekker☕. Toen we weg liepen snap je meteen hoe het zo beroerd kan gaan met die Grieken en we wisten beiden weer waarom we zo weinig Grieks eten.
Theo 👋👋👋


Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''