Dag drie, Voleindigzondag, Christus Koning


Zondag, 23 november, Christus Koning en voleindingzondag.

Vanmorgen waren we rond kwart over acht wakker en begon de dag met een flauw zonnetje. Het was al erg druk in de ontbijtzaal maar een Italiaans stel nodigde ons bij hen aan de grote tafel. Na het ontbijt zijn we via station Termini met de echte metro naar het vaticaan gegaan. Ik vond het erg, erg druk en volgepakt, terwijl ik echt een metrofreak ben.

Het was behoorlijk druk in de St.Pieter en er was een mis bezig. Na een half uurtje dwalen en rondkijken zijn we weer het plein op gegaan en op zoek gegaan naar de friezenkerk. Het Duitse kerkhof en een stukje Vaticaan kregen we op de koop toe maar de Kerk der Friezen moeten we nog zien te vinden, we hebben nog een paar dagen.
Ook nog even de Engelse begraafplaats bezocht en een paar mooie foto’s gemaakt, oa. Van een engel met een goddelijk achterste. De op de begraafplaats gehouden katten waren goed doorvoedt, allemaal op Garfield grootte, dik, zwaar, vadsig en super vals kijkend.
Toen we toch op weg waren zijn we met de bus de Via Adriatina afgereden en kwamen we lans het huis waar we 15 jaar geleden gelogeerd hadden. Zo te zien niets veranderd. Een halte of zes verder uitgestapt met het plan er iets te eten maar dat zat er echt niet in. Een dooie, armoedige bedoeling. Dus de bus weer in en terug naar de stad. Bij de St Jan van Latheranen er weer uit en daar niet ver vandaan vonden we een familie eethuis waar we heerlijk gegeten, vis pasta en een hoofdgerecht vis. Wit wijntje erbij om de vis te laten zwemmen. Terug naar het hotel kuierend nog een ijsje gegeten en een kerk bezocht.
Eerlijk gezegd vind ik mijn eigen amarenenijs lekkerder. Het koffieijs met echte koffiebonen was smullen. Inmiddels schijnt de zon en doet het erg zuidelijk aan.

Vanmorgen begon de dag fris en kon je goed een jas en sjaal gebruiken. Iets wat de Romeinen al volop doen. Vanaf 1 november is het wintertijd, winterjas, sjaal en wanten bij de hand!
Om half vier liepen we het hotel binnen en heb ik een lekker kopje koffie gezet. Voor vanavond nog geen echt omlijnde plannen maar dat komt dik voor elkaar. Morgen wellicht het Panthenon.


Voor de grap heb ik de stappenteller meegenomen, want we lopen altijd veel maar hebben achteraf nooit geen idee hoeveel kilometer dat je aflegt de afgelopen twee dagen zaten we 9 en 8 km te voet. vandaag, zondag hebben we het wat rustig aan en hebben we veel gebruik gemaakt van onze openbaarvervoerkaart. Wel handig hoor zo’n kaart, je hoeft je geen zorgen te maken of kaartjes. Gisteren werden we drie keer gecontroleerd. Zwartrijden schijnt hier ook veel voor te komen. Twee Amerikaanse dames werden betrapt en beboet. Ze waren volgens de controleurs eerst gaan zitten en toen ze controle zagen komen wilden de meisjes stempelen. Wie zit zonder stempel is dus nat! ( woensdag: we zien op een bordje in de bus dat zwartrijden € 50.00 kost plus een kaartje. Dames hadden geen geld bij zich wat hen in dat geval op een boete van € 100 komt te staan)



Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''