Teckelen.

Teckelen.


Regen, hagel, natte sneeuw, geen van allen zijn Pjotr’s grote vriend om nou eens lekker buiten te lopen. Nee, het is voor hem een goede reden om de handrem erop te zetten en te vertikken om nog maar een pas te lopen. Het liefst vertoont hij deze kunsten als hij zeker is van publiek. We worden nog net niet als de boze stiefvader uitgejouwd.

Aan de voorzijde van het appartementengebouw, op een drukke parkeer plaats of als er een groep fietsers voorbij komt. Zie mij nou eens mensen, ze slepen me gewoon mee!!! Het feit dat hij slechter is gaan lopen( zijn achterpoot trekt hij mee) is ook de het theater toegenomen. Voor hem is tien meter heen en tien meter terug genoeg om het verplichte dingetje te doen, grote en kleine boodschappen en naar binnen! MAAR, als hij een lekker geurtje tegenkomt, het droog is en ik hem niet terugtrek, verdwijnt hij tussen het onkruid of stiefelt hij door een groot bed klimop. Op drie poten!

Om hem te stimuleren verder te lopen hebben we sinds gisteren een paar stukjes appel in de jaszak en lokken we hem verder dan tien meter. Aan zijn reukzin hapert nog niets dus hij heeft al snel n de gaten dat er appel in de buurt is. Vol verwachting gaat hij achter je aan.

Als we binnen zijn loopt hij je de hele dag achter je aan. Laat op luide toon horen dat de drinkbak leeg is en hij NU wil drinken. Hij mept de stalen bak door de keuken tot hij ‘gehoord’ wordt( en op zijn wenken bedient).


We zijn al buiten geweest en beide honden hebben kussen en mand betrokken en zetten hun schoonheidsslaapje voort, tot ze weer naar buiten moeten. Met wortel of appel.
Theo.

Reacties

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''