8 Vrouwen (huit femmes)


Gisteravond naar de Schouwburg 'de maagd' geweeest(www.demaagd.nl). Het Belgische toneelgezelschap Vlaams Fruit (www.vlaamsfruit.be) speelt dit seizoen 'Huit Femmes'. de schouwburg had ons prachtige plaatsen gegeven, 4e rij stoel 16,17 of te wel midden in de rij. ze beschikken ook over een goede geluidinstallatie waardoor ontvangst op de ringleiding zonder problemen is.

in het kort het verhaal:

Ze hadden alle 8 een motief en waren op de plaats van de misdaad …in Gaby’s luxueuze villa. Plotseling is hij er niet meer … hij … Gaby’s echtgenoot en de heer des huizes … vermoord. Maar wie heeft het gedaan? Zijn schoonmoeder, zijn schoonzus, zijn dochter, zijn zus, de huishoudsters? De telefoonlijn is dood, de auto start niet meer. Telkens duiken er nieuwe elementen op die de situatie beïnvloeden en die weer een andere vrouw verdacht maken. Een spannende maar ook hilarische productie door de uitgesproken karakters en de onderlinge spanningen tussen de 8 vrouwen.

Het stuk is doorspekt met acht liederen, alle dames zingen ook nog een lied. Een leuke afwisselling.
de voorstelling was om 23.10 afgelopen en we hadden een leuke avond achter de rug! complimenten aan Vlaamsfruit!

Toneelvoorstelling 'Acht vrouwen' van Robert Thomas door Vlaams Fruit. Oorspronkelijke titel 'Huit femmes'. Met Loes van den Heuvel, Alice Toen, Doris van Caeneghem, Lut Hannes, Karen de Visscher, Marieke van Hooff, Celia Bogaert en Liv van Aelst. Regie: Catrien Hermans.
In 2002 was 'Acht vrouwen' één van de meest succesvolle films van dat jaar. Een bijzondere rol in deze film was weggelegd voor Catherine Deneuve. De acteurs van Vlaams Fruit zullen deze avond de herinneringen aan de film laten herleven in een weergaloze en muzikale 'who-dun-it' met opzienbarende onthullingen en hilarische verwikkelingen. Het verhaal van 'Acht vrouwen' speelt zich af in een luxueuze villa op het besneeuwde platteland. Binnen heeft zich een familie verzameld om gezamenlijk het kerstfeest te vieren. De sfeer is ontspannen en feestelijk. Plots klinkt er een ijselijke gil, waarna de enige man in huis met een mes in zijn rug dood wordt aangetroffen. Wanneer de eerste paniek weggeëbd is, blijkt dat elk van de acht vrouwen een motief had om de man te vermoorden. Passie, jaloezie en geldgebrek; motieven te over. Terwijl er een ware sneeuwstorm woedt, doet de telefoon het niet meer en zijn de vrouwen afgesneden van de buitenwereld.

De spanning en de beklemming stijgen. Wie heeft het gedaan?
Vlaamse pers: "Voor velen is deze voorstelling ouderwets genieten van de suspens, de stekelige humor en de sfeer van de jaren '50.

Alle actrices spelen even sterk als regisseur Catrien Hermans hun grillige karakters prima heeft uitgetekend. De absolute top is de inmiddels 80-jarige Alice Toen, die de rol van de grootmoeder speelt. 'De tijd van Toen' is voor haar nog niet voorbij."

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''