Woensdag ''Gakdag''











BACON-GEHAKTBROOD

Weer eens een lekker en niet moeilijk recept. we kunnen niet in berlijn blijven hangen en komen weer met beide benen op de Hollandse grond met dit lekker gehaktbrood.

VOOR 4 PERSONEN

BENODIGDHEDEN:
· 2 broodjes
· 750 g half om gehakt
· 2 rauwe eieren
· 2 uien
· 1 teen knoflook
· 3 el gedroogde peterselie
· zout
· peper
· 3 hardgekookte eieren
· 100 g bacon in plakjes
· 20 g plantaardige boter
· 1/4 l vleesbouillon
· 2 el zure room
· 1 tl maizena
BEREIDINGSWIJZE
Laat de broodjes in koud water weken. Maak de uien en knoflook schoon en hak ze beide fijn. Kneed het gehakt met de uitgeknepen broodjes, ui, knoflook, 2 rauwe eieren, peterselie, zout en peper tot twee ovale vormen. Leg de gekookte eieren in de lengte naast elkaar op het deeg. Leg de rest van het deeg erop en maak dan een langwerpig brood. Leg de bacon er dakpansgewijs op en bind dit vast met witte katoen. Braad het brood in het hete vet aan en gebruik bij het keren voorzichtig 2 schuimspanen. In een op 200 graden voorverwarmde oven het brood 50 - 60 minuten braden en beetje bij beetje het bouillon opgieten. Het braadjus met wat water loskoken en met de zure room mengen. Doe de maizena in koud water en dan bij de jus. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met gemengde groenten en aardappelpuree

Populaire posts van deze blog

Vertaling ''the long day closes''

Verse wafels uit schudfles

smikkelen en smullen hatsekidee