Terug naar huis!!







30 december 2005

Ik ben natuurlijk al erg vroeg wakker. De wekker staat maar dat kan mij niet deren. We kunnen alles op ons gemak doen maar de ‘reiszenuwen’ werken op volle toeren.
We pakken de laatste dingen in, bakken de broodjes nog even af en doen er het laatse beleg op. Die eten we als we op het vliegveld ingecheckt zijn.

Als we de deur achter ons dichttrekken lopen we de lange trap weer af en komen op de stoep met verse sneeuw terecht. Ja wel, weer wat sneeuw. Met die sneeuw is het wat lastig met de koffer, die kunnen we nu niet rijden maar moeten het onding dragen. Bij station Halensee zijn ze al wakker en is de bloemenman al druk bezig de bloemetjes buiten te zetten. Er komen ook vandaag wat minder treinen maar we kunnen al snel instappen. Na een kwartier stappen we over op de bus naar Tegel. Mooi op tijd.
Het is even zoeken naar de incheckbalie, die blijkt in een ander gebouw te zitten. Als we er aankomen kunnen we bijna direct de koffer op de band zetten en krijgen we de instapkaart. Deze keer rij 17 E-F.

Niet zo comfortabel als de heenreis maar het is maar een uurtje.
De veiligheidscontrole is zeer grondig!! Maar we hebben niets bijzonders dus mogen door. We zoeken een paar stoelen en Adrie gaat koffie halen, ik zoek de broodjes even op. Even later zitten we te ‘ontbijten’.
Even later komt Diewertje Blok voorbij met nog een bekendheid uit Hilversum. Ja ook die reizen voor € 22.00!

We staan om 8.45 bij de gate en krijgen te horen dat het nog even duurt, er moet nog iets gedaan worden. Een kwartier later stappen we in.
Door ijsvorming is er een luikje in de staart opengegaan en dat moest eerst vakkundig gesloten worden, vandaar de vertraging.
De verder vlucht gaat als een zonnetje. Na koffie met een grote koek is Amsterdam al in beeld.
Natuurlijk landen we ergens in de middle of nowhere . we taxiën een kwartiertje en stappen dan uit. Terwijl Adrie de koffer opwacht koop ik alvast een treinkaartje naar bergen op Zoom. We horen de weersvoorspellingen en die liegen er niet om. Weerwaarschuwing in verband met sneeuw!! Hebben wij meegebracht.
We komen op het station aan en drie minuten later arriveert de trein naar Vlissingen! We rijden met gezwinde vaart naar huis. Een wandeling van een kwartiertje en we zijn weer thuis!!
Het zit er weer op!! ieder kwartier horen we de mededeling dat er slecht weer op komst is, dus besluiten we maar direct naar Ossendrecht te rijden om de honden op te halen.
Als we bij ma L. zijn begint het zachtjes te sneeuwen. We laden de honden in en vertrekken naar huis. Heerlijk om weer compleet, thuis te zijn. Er valt die avond een dik pak sneeuw. Wij kijken er niet meer van op, de rest van Nederland raakt wat in de war.

Op naar oud en nieuw!

Populaire posts van deze blog

smikkelen en smullen hatsekidee

Verse wafels uit schudfles

Vertaling ''the long day closes''